7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos z natki pietruszki

"Ten wyśmienity sos znakomicie smakuje z gotowaną marchewką, smażonymi ziemniakami, zielonym groszkiem lub białymi szparagami"



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 mała cebula
1 łyżka margaryny
1 duży pęczek natki pietruszki
1/2 szklanki bulionu warzywnego
150g śmietanki
4 łyżki orzeszków piniowych lub włoskich
sól
biały pieprz

Przygotowanie:

Cebulę drobno pokroić, a następnie poddusić na margarynie. Pietruszkę posiekać, dodać do cebuli i razem poddusić.
Wlać bulion i śmietankę, wymieszać i gotować przez 5 minut.
Orzeszki uprażyć na patelni bez tłuszczu, dodać do sosu.
Sos zmiksować, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-05-13 09:54:44.768
Źródło/autor przepisu: "Kolekcja dobrej kuchni"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Mrożony koperek lub natka pietruszki (wegańska)
Risotto z boczniakami i natką pietruszki (wegańska)
Sałatka z surowych pieczarek z natką pietruszki (bez ograniczeń)
Dietetyczne "pesto" di prezzemolo (z natki pietruszki) (wegańska)
Pyszne Pesto Pietruszkowe, w którym natka pietruszki zupełnie zmienia swoją osobowość (wegańska)
Sos ziemniaczany z zasmażką, natką i karmelem (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką (wegańska)
Krem z selera i pietruszki (lakto-wege)
Soczek z jabłka i pietruszki (wegańska)
Sałatka z pietruszki, fasoli i marynowanych pieczarek (wegańska+miód)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas