7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Buraczki na ciepło, zabielane smietaną

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

buraki (ilość zależy od tego dla ilu osób przygotowujemy obiad)
2 łyżki margaryny
sól
łyżka mąki
2 łyżki gęstej śmietany

Przygotowanie:

Buraki ugotować w skórce (ścinając tylko końcówki). Po ugotowaniu obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Usmażyć na margarynie, na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Dodać sól. Gdy buraki są już całkiem miękkie dodać łyżkę mąki i dwie łyżki gęstej śmietany. Dokładnie wymieszać. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: Apr 29, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Cukier do buraczków na zimno to jak najbardziej, ale do ciepłych jak dla mnie nie pasuje. Do smażenia margarynę i masło najczęsciej można stosować zamiennie. Są tylko nieliczne takie przepisy, w których masło smakuje lepiej, jak jajecznica na przykład. Ale przy buraczkach to nie robi większej różnicy..
ryfka Oct 19, 2012

Dodaje sie jeszcze do smaku cukier i sól i w życiu nie smaży sie buraczkow na margarynie!!! tylko na maśle
~ksaww Oct 18, 2012

zlituj sie.... na margarynie???
~MP Oct 4, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos pieczarkowy ze smietaną (lakto-wege)
Świderki z grzybami, smietaną i parmezanem (lakto-wege)
Marchew na ciepło (wegańska)
Sałatka szpinakowa na ciepło (lakto-wege)
Banany kokosowe na ciepło (lakto-wege)
Sos serowy na ciepło (lakto-wege)
Czerwona kapusta na ciepło (wegańska)
Botwinka zabielana mlekiem (lakto-wege)
Zupka brokułowa zabielana (wegańska)
Łazanki z buraczkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas