7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Szpinak z groszkiem

Średnia ocena: [3.7 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

szpinak mrożony 450g
pół puszki groszku zielonego
50 g otrąb pszennych
oliwa z oliwek do smażenia
sól
pieprz
sos sojowy

Przygotowanie:

Szpinak smażymy na oliwie do momentu aż się rozmrozi. Solimy, pieprzymy. Następnie dodajemy otręby, groszek i sos sojowy wg uznania.

Można podawać z ryżem lub kaszą.
Nadesłał(a) xkairix, dnia: Mar 25, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

wspaniałe!
wykorzystałam świeży szpinak, który ugotowałam na parze z wody odlanej z kaszy gryczanej (ugotowanej z przyprawą uniwersalną)(tylko minimalnie ją dosoliłam)
reszta jak w przepisie. Dodałam groszek z puszki, otręby, sezam i siemie lniane i sos sojowy.
Na talerzu na "kopczyku" kaszy gryczanej ułożyłam tą potrawkę ze szpinak, łyżkę masełka.
mrau .. !
~gradzia Nov 22, 2012

Smaczne, proste i szybkie.
Ja dodałam ugotowaną z przyprawą uniwersalną kaszę gryczaną. Dobrze się komponuje. :)
babeintoyland Feb 13, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Szpinak z groszkiem i tofu-fetą (wegańska)
Szpinak z groszkiem czarnookim i winegretem (wegańska)
Szpinak do kwadratu (lakto-wege)
Duszony szpinak (wegańska)
Szpinak po arabsku (wegańska)
Szpinak wspaniały (wegańska)
Podsmażany szpinak (wegańska)
Spaghetti Szpinak Pomidor (lakto-wege)
Szpinak w cieście naleśnikowym (wegańska)
Szpinak z soczewicą i pieczarkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas