7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Brązowy makaron z brązowymi dodatkami

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

pół paczki makaronu (tak naprawdę jakikolwiek ;), ale ja lubię spaghetti)
3 ząbki czosnku
trochę mniej niż pół cebuli
oliwa lub olej do smażenia
pół kostki tofu wędzonego (opcjonalnie)
garść orzechów włoskich
sos sojowy
sól
pieprz
duży plaster pasztetu sojowego (powiedziałabym, że opcjonalnie :P)
zioła wg uznania (też opcjonalnie)

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente.

Na oliwie zeszklić cebulę z czosnkiem, dorzucić pokrojone w kostkę tofu (jeśli używamy) i zmielone lub drobno posiekane orzechy. Doprawić sosem sojowym i smażyć przez chwilę, ale uważać, żeby cebula się nie przypaliła (można dolać trochę wody).

Na końcu dodać pokrojony w kostkę pasztet sojowy (właśnie dlatego lepiej jest mieć taki zrobiony, nie wiem czy w ogóle można kupić taki, który dałoby się pokroić) i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku.

Wskazówki i uwagi:

Proporcje są do ustalenia, jak kto lubi.
Nadesłał(a) Olga, dnia: 2009-01-25 21:48:40.064
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ragout z brązowej soczewicy II (bez ograniczeń)
Ryż brązowy z kapustą (wegańska)
Brązowy ryż z bakaliami (wegańska)
Paszteciki z brązową soczewicą i cebulą (wegańska)
Papryka z brązowym ryżem z mikrofali (wegańska)
Brązowe płatki (crunchy) z patelni (wegańska)
Zapiekanka z brązowego ryżu i warzyw (wegańska)
Brązowy ryż "take-ninjin" (wegańska)
Brązowy ryż ze szpinakiem (z "resztek") (wegańska)
Brązowy ryż z pomidorami, oliwkami i czosnkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas