7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Nadziewany patison - pychota

Świetny sposób na niepotrzebny farsz na kotlety z ciecierzycy.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

patison
nadzienie na kotlety z ciecierzycy (zmiksowana ciecierzyca, marchewka, cebula)
odrobina "różowego sosu" (trójkącik serka topionego, łyżka jogurtu, trochę ketchupu)

Przygotowanie:

Odkrajamy górkę od patisona i wydrążamy obie strony. Napełniamy farszem i dodajemy sosu (ew. sosem polewamy gotową potrawę). Zamykamy - farsz nie może wychodzić - dodatkowo spinamy wykałaczkami i gotujemy na parze aż zmięknie. Pycha!

Wskazówki i uwagi:

Dobrze jest tę potrawę przygotować wcześniej i odgrzać na parze, wtedy na pewno patison będzie miękki.
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: Jul 16, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Patison duszony z pomidorem (wegańska)
Pychota - sałatka z kukurydzy, pomidora i ogórka w śmietanie (lakto-wege)
Makowa pychota - niby jogurcik makowo-bakaliowy (wegańska)
Pieczony kabaczek, cukinia lub patison (wegańska)
Pieczona cukinia / kabaczek / patison (wegańska)
Sos do spaghetti z granulatem sojowym, pieczarkami i kukurydzą - pychota! (wegańska)
Nadziewane portobello (wegańska)
Brukiew nadziewana (lakto-wege)
Rogaliki nadziewane (bez ograniczeń)
Nadziewany kabaczek (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas