7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

"Guacamolowe" smarowidełko

Dobre zamiast smarowidła na kanapki. Spożywać z czymś lub bez niczego.

Średnia ocena: [4.75 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [9]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

2 avokado
1 cebulka dymka
sok z cytryny
sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Posiekać drobno cebulkę, przesmażyć na patelni.
2. Pozbyć się skórki z avokado (albo przekroić na pół, wyjąć pestkę i wyciąć miąższ łyżką albo obrać skórkę nożem, obierakiem).
3. Rozgnieść widelcem na papkę, zmiksować jak kto woli.
4. Dodać cebulkę z patelni, wymieszać, przyprawić do smaku.
5. Skropić cytryną papkę z avokado, żeby nam nie ściemniała.
Nadesłał(a) bułek, dnia: 2008-06-05 17:32:34.534
Źródło/autor przepisu: znalezione w internecie; przepis trochę zmodyfikowany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ja też podobnie jak eliszka60 nie smazyłam cebulki tylko dodałam surową; wyszło pyszne:)
kathrine8 2010-08-18 21:45:50.403

Ja robię avokado podobnie tylko dodaję surową cebulkę, skrapiam octem winnym i dodaję trochę oliwy z oliwek.
eliszka60 2009-07-14 13:20:21.09

najlepsze z pomidorem i pieprzem lub solą
ses 2009-07-10 11:09:06.008

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)
Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska)
Hawajska surówka (wegańska)
Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska)
Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas