7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1 szklanka ugotowanej i zmiksowanej soi
200 g mąki pszennej
100 g mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru pudru
6 łyżek oleju
3 jajka
cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
tłuszcz i mąka do formy

Przygotowanie:

Soję rozetrzeć z olejem, ucierając dodawać żółtka i cukier waniliowy. Na utartą masę wyłożyć sztywno ubitą pianę, na pianę przesiać mąkę z proszkiem, lekko wymieszać.

Formę wysmarować olejem i wysypać mąką. Ciasto włożyć do formy i upiec.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babka kawowa (ovo-wege)
Babka Mateczki (ovo-wege)
Babka gotowana (ovo-wege)
Babka amarantusowa (bez ograniczeń)
Babka pomarańczowa (ovo-wege)
Babka piaskowa 1 (ovo-wege)
Babka piaskowa 6 (ovo-wege)
Babka cynamonowa (ovo-wege)
Babka kiślówka (ovo-wege)
Babka ananasowa (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas