7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Babka polska z rodzynkami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

500 g mąki
250 g cukru
3 łyżeczki cukru waniliowego
3 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g margaryny
3 jajka
250 ml mleka
100 g rodzynek

Przygotowanie:

Wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Następnie dodać margarynę, potem jajka i mieszając dodać mleko, a na końcu rodzynki. Piec ok. 50 minut w temperaturze 200°C.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Aug 27, 2000
Źródło/autor przepisu: nieznane
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babka drożdżowa z rodzynkami (ovo-wege)
Babka drożdżowa z rodzynkami i skórką pomarańczową (bez ograniczeń)
Babka drożdżowa ze skórką cytrynową i rodzynkami (bez ograniczeń)
Babka drożdżowa z dynią, soją i rodzynkami (bez ograniczeń)
Polskie gomasio (z siemienia lnianego) (wegańska)
Polska grochówka z dodatkiem wędzonego tofu (wegańska)
Kapuśniak polski (wiosenny, z młodej kapusty) (wegańska)
Kompot z jabłek i ciemnych polskich winogron (wegańska)
Polski kapuśniak z ciecierzycą (fasolą) i tofu wędzonym (wegańska)
Babka kawowa (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas