
7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
w tym 4924 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:3 kg śliwek węgierek,
1 kg cukru, 2 opakowania cukru waniliowego, 10 dag kakao Przygotowanie:Śliwki wydrylować i przekręcić przez maszynkę, zesmażyć.
Cukier, kakao i cukier waniliowy wymieszać, wsypać do gorących śliwek. Przechowywać w lodówce (w słoiczkach najlepiej). Wskazówki i uwagi:Smażenie śliwek jest straszną sprawą, non stop trzeba mieszać, bo błyskawicznie się przypalają... Hmm, ale Wam zareklamowałam. :) Ale kto lubi słodycze, powinien być zadowolony. Fajny dodatek do chlebka lub naleśników.
Nadesłał(a) ~Kaśka,
dnia: May 18, 2007
Źródło/autor przepisu: Nie wiem kto wymyślił, mama dostała go od przyjaciółki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() patrycccja Apr 12, 2009 ![]() zanim zostałam weganką to nutella to było moje ulubione 'danie' ;] największy słoik otrafiłam w 2 dni zjść :D okaay2 Apr 11, 2009 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Nutella Michała (wegańska+miód)Jaglana "nutella" (wegańska) "Nutella" ze śliwek (wegańska) Niemal identyczna nutella (wegańska) Nowości:Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege) Ostra soczewica na pomidorach (wegańska) Indyjski miszmasz z batatem (wegańska) Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska) Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege) Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska) Hawajska surówka (wegańska) Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Dina Jul 30, 2009