7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 czerwone papryki, bez pestek i pokrojone w paski
2 cukinie pokrojone w plastry o grubości 3 cm
bakłażan pokrojony w plastry o grubości 3 cm
3 pomidory pokrojone w ćwiartki

marynata:
3 łyżki stołowe octu winnego
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
3/4 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki cukru

Przygotowanie:

Łączymy wszystkie składniki w misce, dodajemy warzywa zanurzając je w sosie. Następnie pozostawiamy na 45 minut.

Najpierw pieczemy kawałki bakłażana i papryki, potrzebują najwięcej czasu, następnie dokładamy cukinię, na końcu pomidory.
Nadesłał(a) pat, dnia: Aug 22, 2000
Źródło/autor przepisu: OGRODOWE MISTERIUM - artykuł z Kuriera Plus
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ja wyprobowalam baklazana i czerwona papryke. o ile baklazan okazal sie ciekawy w smaku, szczegolnie w polaczeniu z bulka i maslem (taki specyficzny, slodkawy smak),to papryka okazala sie hitem - czegos tak doskonalego w smaku to dawno nie jadlam!!!
Rena May 5, 2001

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kukurydza pieczona na grillu (wegańska)
Warzywa z woka (wegańska)
Marynowane rzodkiewki (wegańska & RAW)
Grzybki marynowane (wegańska)
Marynowane grzybki (wegańska)
Warzywa z fasolą do makaronu (wegańska)
Zielone warzywa jednogarnkowe (wegańska)
Pieczone letnie warzywa (wegańska)
Uniwersalne warzywa z granulatem (ovo-wege)
Warzywa faszerowane po gospodarsku (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas