7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron w sosie ziołowym z migdałami i rodzynkami

Pyszne.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 3 osób

makaron, najlepiej jakiś większy
migdały lub orzechy
garść rodzynek
kostka warzywna
kminek
rozmaryn
oregano
olej do smażenia

Przygotowanie:

Ugotować makaron, zmielić migdały. W kubku zalać wrzątkiem garść rodzynek i kostkę warzywną.

Usmażyć na oleju w kolejności: kminek, rozmaryn, oregano; po chwili dodać migdały uważając, by się nie przypaliły; chwilę pomieszać wszystko razem, dodać zawartość kubka (rodzynki z kostką warzywną), smażyć ciągle mieszając do momentu odparowania wody - do uzyskania konsystencji sosu.

Połączyć z makaronem.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: Dec 27, 2005
Źródło/autor przepisu: Ola
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

REWELACJA!
~manna Mar 11, 2012

Ciekawy przepis, mam jedynie nadzieję że eliminacja rodzynek tego nie zmieni, ponieważ ich nie znoszę.
~Y Dec 30, 2005

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos zielony (śmietanowo-ziołowy) do makaronu (lakto-wege)
Makaron z sosem bakłażanowo-pomidorowym z rodzynkami i pinią (wegańska)
Sos ziołowy 1 (lakto-wege)
Zupa nic z rodzynkami i migdałami (bez ograniczeń)
Żółty kuskus z rodzynkami i migdałami (wegańska)
Sos serowo-ziołowy (lakto-wege)
Jabłka pieczone z rodzynkami, migdałami, miodem i cynamonem (lakto-wege)
Puree z marchwi z rodzynkami, migdałami i kardamonem (wegańska)
Granola pomarańczowa z rodzynkami i migdałami (crunchy z piekarnika) (wegańska)
Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas