7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos z sera pleśniowego



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

100 g sera pleśniowego (np. typu lazur)
kilka pomidorów
cebula
czosnek

Przygotowanie:

Cebulę pokroić drobno, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone pomidory bez skórki oraz czosnek. Jak pomidory się podduszą dodać ser w całości i rozpuścić go w sosie. Do smaku można dodać śmietany.

Wskazówki i uwagi:

Najlepiej smakuje z makaronem włoskim.
Nadesłał(a) ~mf, dnia: Oct 17, 2005
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

O, to dobrze wiedzieć, że ser Lazur jest "koszerny" ;) Chociaż w moim internetowym sklepie spożywczym nie figuruje jako wegetariański... No ale producent chyba nie ściemnia (?)
madziaq Oct 20, 2008

Ser pleśniowy "Lazur" jest na podpuszczce mikrobiologicznej. Przynajmniej taką informację uzyskałam od producenta
~majka Oct 20, 2008

Nop, chyba nie ma na rynku sera pleśniowego (ani oscypka) bez podpuszczki. Przynajmniej u mnie
~sha Nov 14, 2005

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z cykorii, sera pleśniowego i orzechów (lakto-wege)
Sałatka z brokuła i sera feta z sosem czosnkowym (lakto-wege)
Zielony makaron z sosem z sera gorgonzola (lakto-wege)
tost z serem pleśniowym (lakto-wege)
Sałatka z serem pleśniowym (bez ograniczeń)
Bułka z grilla z serem pleśniowym (lakto-wege)
Szpinakowa pizza z serem pleśniowym (lakto-wege)
Sowa z sera i warzyw (lakto-wege)
Pasta z sera topionego (lakto-wege)
Rolada z sera żółtego (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas