7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:1 puszka karczochów
2 łyżki oliwy sól pieprz 2 filiżanki startego sera emmentaler majeranek do posypania Przygotowanie:Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 210-220 stopni. Ciasto smarujemy oliwą (1 łyżka). Karczochy odsączamy i kroimy w cienkie plasterki. Układamy je na powierzchni ciasta. Skrapiamy pozostałą oliwą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy startym serem.
Pizzę pieczemy około 20 minut aż ciasto nabierze złotego koloru (aż ser się stopi). Posypujemy majerankiem. Podajemy na gorąco.
Nadesłał(a) pat,
dnia: Aug 22, 2000
Źródło/autor przepisu: Karczochy - rzecz nowa - artykuł z Kuriera Plus
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pizza z boczniakami i serem (farsz) (lakto-wege)Pizza (wegańska) Bułeczki ze smażonymi karczochami (ovo-wege) Karczochy z ziemniakami, cebulą i marchewką (ovo-wege) Duszone karczochy z Kalabrii (z owczym serem i oregano) (lakto-wege) Zapiekanki ziemniaczano-perłowe z kolendrą i duszonymi karczochami (bez ograniczeń) Kolanka z duszonymi karczochami [Maccheroncelli ai carciofi] (wegańska) Greckie danie z karczochami, bobem i groszkiem (wegańska) Wegańska pizza z rukolą (wegańska) Pizza Razowa Kebab (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |