7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Wiosenna zupa z kapusty, marchewki i kalarepki z ziemniakami



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

0,5 główki młodej kapusty
pęczek młodej marchewki
1 kalarepa
15 małych młodych ziemniaczków
pęczek koperku

0,5 kostki masła
2,5 l wody
sól
pieprz
250 ml śmietany 18%

Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy, marchewkę i kalarepkę kroimy w kostkę.

Masło rozpuszczamy w garnku, wrzucamy wszystkie warzywa oprócz koperku i chwilę je dusimy. Zalewamy wodą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy aż warzywa zmiękną.

Na końcu dodajemy śmietanę i koperek.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2005-06-23 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka wiosenna z kalarepki, marchewki, pomidora i rzodkiewek (wegańska & RAW)
Zupa z kalarepki z ziemniakami i bazylią (lakto-wege)
Oberiba - tradycyjna śląska zupa z kalarepki i ziemniaków (wegańska)
Wiosenna zupa-krem PZPR (papryka, ziemniak, pomidor, rzodkiewka) (wegańska)
Ziemniaki "Wiosenne lato" (wegańska)
Majonez z marchewki i ziemniaka (wegańska)
Kapusta młoda (wiosenna) z patelni (wegańska)
Wiosenny kapuśniak z młodej kapusty (wegańska)
Lekka zupa z kalarepki z warzywami i soczewicą (wegańska)
Zupa z marchewki z granulatem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas