7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Spaghetti z czarnymi i zielonymi oliwkami, chili i czosnkiem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

350-400 g spaghetti
100 g zielonych oliwek
40 g czarnych oliwek
4 strąki chili
4 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy do smażenia
sól
natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Spaghetti ugotować tradycyjnie "al dente" w dużej ilości osolonej wody. Oliwki odsączyć, usunąć z nich pestki (można kupić już bez pestek), następnie grubo posiekać. Strączki chili przekroić wzdłuż, umyć usuwając nasiona, miąższ pokroić w drobną kostkę. Ząbki czosnku obrać, zmiażdżyć lub posiekać.

Na patelni rozgrzać silnie oliwę, udusić na niej oliwki, chili i czosnek, aż warzywa zmiękną i staną się lekko szkliste. Wymieszać je dokładnie z odcedzonym makaronem. W razie potrzeby dodać szczyptę soli według smaku.

Podawać danie mocno gorące, w razie potrzeby podgrzać. Dodatkowo przed podaniem posypać spaghetti drobno posiekaną natką. Smacznego!
Nadesłał(a) pat, dnia: Aug 22, 2000
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Czarne oliwki marynowane w aromatycznej oliwie z oliwek z chili (wegańska & RAW)
Tapenada - pasta z czarnych oliwek z czosnkiem (wegańska)
Spaghetti z czosnkiem, świeżymi pomidorami, oliwkami i natką (wegańska)
Pasta z grochu z zielonymi oliwkami (wegańska)
Hummus z czarnymi oliwkami (wegańska)
Makaron ze szparagami, czosnkiem i chili (wegańska)
Spaghettini z zasmażką z czosnkiem i chili (wegańska)
Spaghetti z czosnkiem i chilli (wegańska)
Spaghetti z bakłażanem, kaparami i oliwkami (wegańska)
Sos / dip / mazidło z fety i czarnych oliwek (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas