7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Makaron smażony z jajkami [Maccheroni con le uova]
Średnia ocena:
[4.8
z 4 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osób400 g makaronu rurki (tortiglietti lub maccheroni)
80 g masła 3 jajka 4 łyżki startego parmezanu sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki do posypania Przygotowanie:W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron. W między czasie do miseczki wybić jajka, dodać parmezan, sól, pieprz i dobrze wymieszać.
Na dużej patelni rozpuścić masło. Odcedzić ugotowany "al dente" makaron i wyłożyć na patelnię z gorącym masłem, dodać jajka i smażyć przez chwilę na małym ogniu (do ścięcia się jajek) ciągle mieszając. Odstawić, posypać posiekaną natką i podawać natychmiast po przygotowaniu. Smacznego !!!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Makaron rurki z kalafiorem [Maccheroni con cavolfiore] (wegańska)Makaron smażony z jajkami (bez ograniczeń) Makaron z miodem (lub słodem) i orzechami [Maccheroni con miele e noci] (wegańska) Pomidory nadziewane makaronem [Pomodori farciti ai maccheroni] (wegańska) Makaron smażony z cukinią (wegańska) Kasza gryczana smażona z brokułami i jajkami (ovo-wege) Cebula po włosku - smażona z serem, jajkami i szczypiorkiem (bez ograniczeń) Makaron pikantny [Maccheroni piccanti] z sosem pomidorowym z pieczoną papryką (lakto-wege) Smażona, pomidorowa włoszczyzna z makaronem (wegańska) Sałatka z makaronem tortellini, ogórkiem, pomidorami i jajkami (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Paulineq Jul 2, 2008