7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Soczewica po chińsku - z duszonymi warzywami na słodko i suszonymi śliwkami

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

paczka soczewicy
2x marchewka
2x pietruszka
1x seler
1x cebula
1x por
8x suszone śliwki
2 łyżki miodu lub słodu
sól
pieprz
imbir

Przygotowanie:

Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie.

Warzywa dusimy na patelni ok. 20 min. Kiedy woda odparuje, dodajemy cebulkę, a po chwili namoczone parę minut wcześniej śliwki oraz miód. Wszystko koniecznie doprawiamy imbirem, solą i pieprzem.

Ugotowaną soczewicę przerzucamy na patelnię z warzywami i starannie wszystko mieszamy. Smacznego ;-)
Nadesłał(a) ~nico, dnia: 2004-09-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: opakowanie po soczewicy ;-)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Jaka soczewica, zielona, czerwona?
~MartaR 2011-08-19 12:16:32.387

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Soczewica duszona z warzywami (wegańska)
Suszone śliwki w winie zapiekane pod słodką chmurką (ovo-wege)
Amarantusowy omlet z duszonymi, suszonymi śliwkami (ovo-wege)
Fasola Jaś duszona w sosie z suszonych śliwek (wegańska)
Patisony duszone z warzywami, soczewicą i ziołami (wegańska)
Ciecierzyca z suszoną śliwką (wegańska)
nalewka na śliwkach suszonych (wegańska)
Kapuśniak ze śliwkami suszonymi (wegańska)
Farsz do naleśników z tzw. warzyw po chińsku (z imbirem) (wegańska)
Soczewica duszona z ziemniakami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas