7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Surówka z kalarepki z sosem śmietanowo-chrzanowym

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

kalarepka
cebula (sama lub ze szczypiorem) lub biała rzodkiew
ew. marchew

sos śmietanowo chrzanowy:
łyżka chrzanu
pół szklanki śmietany
sól
pieprz
trochę soku z cytryny
2 łyżki posiekanej natki pietruszki

do ozdoby: rzodkiewki

Przygotowanie:

Kalarepkę zetrzeć na dużej tarce, dodać cebulę posiekana drobno, albo szczypior cały z cebulką (jak się ma, można dać do tego tak samo startą białą rzodkiew) albo niedużą marchewkę.

Zrobić sos śmietanowo chrzanowy - łyżka chrzanu na pół szklanki śmietany, sól, pieprz, trochę soku z cytryny i ze 2 łyżki posiekanej natki pietruszki. Tym zalać kalarepę, posypać po wierzchu posiekanymi rzodkiewkami dla ozdoby.
Nadesłał(a) sowa, dnia: 2004-07-21 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege)
Surówka z kalarepki z sosem majonezowym (ovo-wege)
Maślaki po litewsku - w sosie śmietanowo-chrzanowym z jajkiem (bez ograniczeń)
Surówka z kapusty pekińskiej w sosie śmietanowym (lakto-wege)
Szybka surówka z kapusty w sosie śmietanowo-majonezowym (bez ograniczeń)
Surówka z kalarepki i marchwi (wegańska & RAW)
Sos chrzanowy (wegańska)
Surówka z kalarepki z jabłkiem i czosnkiem (wegańska & RAW)
Surówka z młodego jarmużu z ogórkiem, jabłkiem i sosem śmietanowym (lakto-wege)
Sos jogurtowo-chrzanowy (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas