7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zapiekanka ryżowa z cukinią, bakłażanem i pomidorami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

30 g ryżu brązowego (waga przed ugotowaniem)
100 g cukinii
100 g bakłażana
100 g pomidora
50 g cebuli
100 g papryki czerwonej
1 łyżeczka oliwy do wysmarowania formy
ew. 50 g kiełków pszenicy do posypania zapiekanki

Przygotowanie:

Ryż ugotować. Warzywa umyć, obrać i pokroić. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i włożyć do niego ryż z warzywami. Zapiekać ok. 30 min. Po wyjęciu posypać kiełkami pszenicy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jul 7, 2004
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 2/2004
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Niedobre i bez smaku, mimo że przyprawiłam. Lepiej ze składników zrobić normalne leczo, dorzucić jakieś oliwki, kukurydzę czy ziemniaczka (co kto lubi), i podawać z ryżem).
Po pół godzinie w mocno nagrzanych piekarniku warzywa wciąż "chrupały", zostawiłam na 45 minut.
moritura Sep 30, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Warzywne danie z brokułem, bakłażanem, cukinią i pomidorami (wegańska)
Zapiekanka amarantusowa z cukinią, bakłażanem, papryką i serem mozarella (lakto-wege)
Zapiekanka ryżowa z papryką, pomidorami i fetą (lakto-wege)
Zapiekanka bułgarska z bakłażanem (wegańska)
Kremik ryżowy - zapiekanka (bez ograniczeń)
Grillowany mix warzyw z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Makaron z bakłażanem, pomidorami i natką (wegańska)
Sos z bakłażanem, pomidorami i papryką (wegańska)
Papryki faszerowane bakłażanem z pomidorami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas