7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zapiekanka ryżowa z cukinią, bakłażanem i pomidorami
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:30 g ryżu brązowego (waga przed ugotowaniem)
100 g cukinii 100 g bakłażana 100 g pomidora 50 g cebuli 100 g papryki czerwonej 1 łyżeczka oliwy do wysmarowania formy ew. 50 g kiełków pszenicy do posypania zapiekanki Przygotowanie:Ryż ugotować. Warzywa umyć, obrać i pokroić. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i włożyć do niego ryż z warzywami. Zapiekać ok. 30 min. Po wyjęciu posypać kiełkami pszenicy.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Jul 7, 2004
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 2/2004
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)Warzywne danie z brokułem, bakłażanem, cukinią i pomidorami (wegańska) Zapiekanka amarantusowa z cukinią, bakłażanem, papryką i serem mozarella (lakto-wege) Zapiekanka ryżowa z papryką, pomidorami i fetą (lakto-wege) Zapiekanka bułgarska z bakłażanem (wegańska) Kremik ryżowy - zapiekanka (bez ograniczeń) Grillowany mix warzyw z bakłażanem i cukinią (wegańska) Makaron z bakłażanem, pomidorami i natką (wegańska) Sos z bakłażanem, pomidorami i papryką (wegańska) Papryki faszerowane bakłażanem z pomidorami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Po pół godzinie w mocno nagrzanych piekarniku warzywa wciąż "chrupały", zostawiłam na 45 minut.
moritura Sep 30, 2011