7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Słomki ogniste [Bucatini infuocati]

Całą tajemnicą tego dania jest umiejętność właściwego wspólnego zarumienienia się, ale również nie spalenia, podsmażanej papryczki oraz czosnku.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

400 g grubego makaronu (typu słomki z dziurką wewnątrz lub grubsze spaghetti)
6 ostrych papryczek (peperoncino)
3 ząbki czosnku
0,5 szklanki oliwy
sól

Przygotowanie:

W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron "al dente". W między czasie lekko podsmażyć czosnek wspólnie z papryczką (peperoncino) - najlepiej tak, żeby się zbytnio nie zarumieniły i nie spaliły.
Następnie wyjąć z oliwy, rozetrzeć na miazgę i połączyć powtórnie z oliwą. Dodać ugotowany uprzednio makaron i dobrze wymieszać.
Podawać na gorąco. Smacznego !!!
Nadesłał(a) pat, dnia: Aug 21, 2000
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Polecam ten przepis w wersji z posiekaną natką pietruszki.
~xperes Jan 16, 2013

pół szklanki oliwy??? to chyba zdecydowanie za dużo... ale danie na pewno pyszne:)
~mandaryna169 Jan 16, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ananasy grillowane czerwienią ogniste (wegańska)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas