7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Słomki ogniste [Bucatini infuocati]Całą tajemnicą tego dania jest umiejętność właściwego wspólnego zarumienienia się, ale również nie spalenia, podsmażanej papryczki oraz czosnku.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób400 g grubego makaronu (typu słomki z dziurką wewnątrz lub grubsze spaghetti)
6 ostrych papryczek (peperoncino) 3 ząbki czosnku 0,5 szklanki oliwy sól Przygotowanie:W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron "al dente". W między czasie lekko podsmażyć czosnek wspólnie z papryczką (peperoncino) - najlepiej tak, żeby się zbytnio nie zarumieniły i nie spaliły.
Następnie wyjąć z oliwy, rozetrzeć na miazgę i połączyć powtórnie z oliwą. Dodać ugotowany uprzednio makaron i dobrze wymieszać. Podawać na gorąco. Smacznego !!!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
pół szklanki oliwy??? to chyba zdecydowanie za dużo... ale danie na pewno pyszne:)
~mandaryna169 Jan 16, 2013 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ananasy grillowane czerwienią ogniste (wegańska)Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~xperes Jan 16, 2013