7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:30 g selera
czosnek 1/2 łyżeczki masła lub oleju do smażenia 1/2 łyżeczki mąki pszennej 200 ml soku pomidorowego 2 łyżki białego wina liść laurowy 1/3 łyżeczki bulionu w proszku 20 g pora sól pieprz natka do posypania Przygotowanie:Seler obrać i pokroić w słupki. Czosnek posiekać i razem z selerem zeszklić na maśle lub oleju. Dodać mąkę, wymieszać, wlać sok pomidorowy i wino, dać liść laurowy i bulion, gotować.
Pora pokroić w cieniutkie plasterki i dodać do zupy na chwile przed końcem gotowania. Zupę doprawić solą i pieprzem. Wyjąć liść, dodać natkę.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: May 2, 2004
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, wydanie specjalne: Kalendarz 2004
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa jabłkowa z białym winem (wegańska)Zupa pomidorowa z selerem naciowym, ciecierzycą i bobem (wegańska) Zupa cebulowa na winie (wegańska) Por w sosie pomidorowym (wegańska) Zupa francuska - cebulowa na winie (lakto-wege) Zupa z truskawek w czerwonym winie (wegańska) Zupa meksykańska na zimno (chłodnik pomidorowy z selerem naciowym i tabasco) (wegańska & RAW) por zapiekany w zupie (lakto-wege) Potrawa grecka: pieczarki z marchewką duszone w białym winie (wegańska) Zupa prowansalska czosnkowa z goździkami i winem (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |