7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa pomidorowa z porem, selerem i białym winem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

30 g selera
czosnek
1/2 łyżeczki masła lub oleju do smażenia
1/2 łyżeczki mąki pszennej
200 ml soku pomidorowego
2 łyżki białego wina
liść laurowy
1/3 łyżeczki bulionu w proszku
20 g pora
sól
pieprz
natka do posypania

Przygotowanie:

Seler obrać i pokroić w słupki. Czosnek posiekać i razem z selerem zeszklić na maśle lub oleju. Dodać mąkę, wymieszać, wlać sok pomidorowy i wino, dać liść laurowy i bulion, gotować.

Pora pokroić w cieniutkie plasterki i dodać do zupy na chwile przed końcem gotowania. Zupę doprawić solą i pieprzem. Wyjąć liść, dodać natkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: May 2, 2004
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, wydanie specjalne: Kalendarz 2004
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa jabłkowa z białym winem (wegańska)
Zupa pomidorowa z selerem naciowym, ciecierzycą i bobem (wegańska)
Zupa cebulowa na winie (wegańska)
Por w sosie pomidorowym (wegańska)
Zupa francuska - cebulowa na winie (lakto-wege)
Zupa z truskawek w czerwonym winie (wegańska)
Zupa meksykańska na zimno (chłodnik pomidorowy z selerem naciowym i tabasco) (wegańska & RAW)
por zapiekany w zupie (lakto-wege)
Potrawa grecka: pieczarki z marchewką duszone w białym winie (wegańska)
Zupa prowansalska czosnkowa z goździkami i winem (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas