7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa pieczarkowa z papryką i ziołami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

150 g pieczarek
1/4 czerwonej papryki
1/4 pora
1/2 łyżeczki oliwy do smażenia
1 szklanka bulionu
1/2 żółtka
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól
pieprz
1 łyżka ziół: estragon, koper, natka, szczypior

Przygotowanie:

Pieczarki umyć i posiekać na drobne kawałki. Z papryki usunąć pestki i pokroić ją w paski. Pora pokroić w krążki. Warzywa poddusić na oliwie, zalać bulionem i gotować ok. 10 min.

Żółtko wymieszać z jogurtem, dodać do zupy zdjętej z ognia. Zupę doprawić do smaku i dodać zioła.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2004-05-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, wydanie specjalne: Kalendarz 2004
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa grochowa z ziołami (wegańska)
Zupa pieczarkowa z grzankami (lakto-wege)
Błyskawiczna zupa pieczarkowa (wegańska)
Zupa pieczarkowa z ziemniakami (wegańska)
Zupa-krem brokułowa z ziołami (wegańska)
Zupa sojowa z ziołami i czosnkiem (wegańska)
Zupa-krem z dyni z ziołami (wegańska)
Zupa pieczarkowa z serowymi kluseczkami (bez ograniczeń)
Kono-zupa pieczarkowo-maślana (lakto-wege)
Zupa pieczarkowa z kaszą jęczmienną (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas