7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 10 osób1 kg kapusty kwaszonej
200 g śliwek suszonych bez pestek 150 g oleju kminek sól pieprz (ziarna) 1 cebula mąka Przygotowanie:Kapustę wypłukać, włożyć do garnka i zalać niewielką ilością wody, dodać śliwki, olej, sól, kminek i kilka ziaren pieprzu. Dusić, aż kapusta będzie miękka.
Z oleju, łyżeczki mąki i przysmażonej małej cebuli zrobić zasmażkę. Dodać do kapusty, dusić ponownie, aż kapusta będzie złocista.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: May 2, 2004
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, wydanie specjalne: Kalendarz 2004
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ciecierzyca z suszoną śliwką (wegańska)nalewka na śliwkach suszonych (wegańska) Kwaśnica - góralski "kapuśniak" z suszonymi grzybami i fasolą (wegańska) Sałatka ze śliwek suszonych z bakaliami (lakto-wege) Szybki dżemik ze śliwki suszonej (wegańska) Manna śliwkowa (z suszonymi śliwkami) (wegańska) Koktajl ze śliwką suszoną i truskawkami (wegańska & RAW) Kasza jaglana z suszonymi śliwkami (lakto-wege) Sałatka z suszonych śliwek z winogronami i jogurtem (lakto-wege) Zupa owocowa z suszonych śliwek i jabłek (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ja tylko pominęłam zasmażkę, bo nie przepadam, reszta jak w przepisie i wyszło,że palce lizać
Brunia1983 May 2, 2009