7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kapuśniak ze śliwkami suszonymi

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 10 osób

1 kg kapusty kwaszonej
200 g śliwek suszonych bez pestek
150 g oleju
kminek
sól
pieprz (ziarna)

1 cebula
mąka

Przygotowanie:

Kapustę wypłukać, włożyć do garnka i zalać niewielką ilością wody, dodać śliwki, olej, sól, kminek i kilka ziaren pieprzu. Dusić, aż kapusta będzie miękka.

Z oleju, łyżeczki mąki i przysmażonej małej cebuli zrobić zasmażkę. Dodać do kapusty, dusić ponownie, aż kapusta będzie złocista.
Nadesłał(a) Rena, dnia: May 2, 2004
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, wydanie specjalne: Kalendarz 2004
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

wyśmienite, polecam :)
ja tylko pominęłam zasmażkę, bo nie przepadam, reszta jak w przepisie i wyszło,że palce lizać
Brunia1983 May 2, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ciecierzyca z suszoną śliwką (wegańska)
nalewka na śliwkach suszonych (wegańska)
Kwaśnica - góralski "kapuśniak" z suszonymi grzybami i fasolą (wegańska)
Sałatka ze śliwek suszonych z bakaliami (lakto-wege)
Szybki dżemik ze śliwki suszonej (wegańska)
Manna śliwkowa (z suszonymi śliwkami) (wegańska)
Koktajl ze śliwką suszoną i truskawkami (wegańska & RAW)
Kasza jaglana z suszonymi śliwkami (lakto-wege)
Sałatka z suszonych śliwek z winogronami i jogurtem (lakto-wege)
Zupa owocowa z suszonych śliwek i jabłek (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas