7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasolka szparagowa w sosie z pieczonej papryki



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg zielonej fasolki szparagowej
pęczek bazylii do posypania

sos:
2 żółte papryki
główka czosnku
4 duże łyżki oliwy
sól
pieprz

Przygotowanie:

Papryki (w całości) i całą główkę czosnku włożyć do pieca (200°C) na 20 minut. Następnie obrać papryki ze skórki i wyjąć pestki ze środka. Obrać upieczony w łupinach czosnek. Rozgnieść razem na masę (lub zmiksować) dodając oliwę. Posolić, popieprzyć.

W dużej ilości osolonej wody ugotować fasolkę (ok. 5 min., ma być chrupiąca). Odcedzić i lekko podsmażyć na oliwie (również ok. 5 min.).

Ułożyć na półmisku. Polać ciepłym, paprykowym sosem. Posolić, popieprzyć i posypać posiekaną bazylią.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2004-02-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym (lakto-wege)
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym (wegańska)
Sałatka z pieczonymi ziemniakami, jajkami i fasolką szparagową (bez ograniczeń)
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowo-koperkowym (lakto-wege)
Sos warzywny z fasolką szparagową i granulatem sojowym (lakto-wege)
Fasolka szparagowa z sosem sojowym i oliwą (wegańska)
Fasolka szparagowa w prostym sosie pomidorowym (wegańska)
Sałatka makaronowa z fasolką szparagową i sosem pomidorowym (wegańska)
Fasolka szparagowa z cebulką i sosem balsamicznym (sałatka) (wegańska)
Zielona lazania - z brokułem, fasolką szparagową, groszkiem i sosem pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas