7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Bananowo - kokosowo - owsiano - bakaliowe ciacho

To ciacho wymyśliłam sama, no ale całkiem możliwe, że ktoś je wymyślił przede mną :) Mi smakuje i innym też, więc wam też pewnie będzie smakowało ;)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [16]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

dużo bananów (na oko)
2 paczki wiórków kokosowych
paczka płatków owsianych błyskawicznych
bakalie (orzechy, rodzynki, figi, płatki migdałowe itp.)
woda

Przygotowanie:

Banany trzeba pokroić na małe kawałeczki, wrzucić do garnucha, dosypać wiórki + trochę wody i gotować ok 10 min., ciągle mieszając, aż banany się rozpuszczą (to trochę męczące...)

W tym czasie włączyć piekarnik i wsadzić do niego płatki. Do gotowych bananowców dosypać płatki i bakalie, DOKŁADNIE wymieszać, rozłożyć na blasze no i wstawić na chwilkę do piekarnika. Jak już ostygnie, dobrze wstawić je też na pół godzinki do lodówy. A potem wyjąć i zjeść ze smakiem!!!! Dobre też w formie ciasteczek ;)
Nadesłał(a) tinuviel, dnia: 2004-01-19 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Podaję własną wersję przepisu, bardzo dokładną.
To ciacho wymyśliłam sama, no ale całkiem możliwe, że ktoś je wymyślił przede mną :) Mi smakuje i innym też, więc wam też pewnie będzie smakowało ;)
Składniki:
10 kilo bananów (na oko)
2 paczki wiórków kokosowych (1 kg każda, można kupić w Makro)
paczka płatków owsianych błyskawicznych (5 kg, ten sam sklep)
bakalie (na oko oczywiście, tak ze 2 kilo wystarczy)
woda (6-litrowy baniaczek)
Przygotowanie:
Banany wrzucić do gara, dosypać wiórki i wodę dodać, gotować ok. 10 min, ciągle mieszając wielką drewnianą łychą.
Ustawić piekarnik na 250 stopni C. i wsadzić do niego płatki na 4 godziny, tak dla rozrywki i żeby rachunki trochę wzrosły.
Wszystko razem wymieszać, najlepiej w betoniarce, ale jak ktoś nie ma to może być ręcznie.
Znowu wstawić do piekarnika, tym razem tylko na 1 godzinę ta sama temperatura.
Jak wystygnie to wyrzucić od razu i więcej nie zaśmiecać puszki.
~bananowiec to drzewo 2011-12-17 15:05:26.219

Może być, ale nie rzuca na kolana. Mimo wszystko przepis powinien mieć przybliżone proporcje, a nie "na oko". Nie sprawdza się też hasło "mnie smakuje, to wam też powinno" ;).
~lelek 2010-04-12 21:57:40.907

Przepis super niedokładny, to, że dla autorki przyrządzenie tego ciasta jest proste, nie znaczy, że dla wszystkich jest takie iczywiste, przedewszystkim dokładne proporcje, ile czasu piec, w jakiej temperaturze itd. :/
~TilaS 2009-10-06 01:57:08.245

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Owocowo-owsiano-bakaliowe śniadanko letnie (wegańska)
Koktajl bananowo-bakaliowy (wegańska & RAW)
Ciasto bananowo-bakaliowe (wegańska)
Bananowo-bakaliowe podżeranko na ciepło (wegańska+miód)
Bananowo-bieluchowe śniadanie na słodko, bakaliowo i egzotycznie (lakto-wege)
Kokosowy ryż z sosem bananowym (wegańska)
Bananowo-ananasowa "papka" kokosowa :D (wegańska)
Zupa bananowa z brzoskwinią lub mango i wiórkami kokosowymi (lakto-wege)
Naleśniki drożdżowe z nadzieniem bananowo-kokosowym (wegańska)
Koktajl bananowo-ananasowy z wiórkami kokosowymi (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas