7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2/3 szklanki soku z cytryny
100 g orzechów włoskich
1-2 łyżki mąki ziemniaczanej
2/3 szklanki śmietany
cukier
sól
groszek ptysiowy

Przygotowanie:

Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć.

Mąkę dokładnie wymieszać ze śmietaną. Powoli wlewać do 1 litra wrzącej wody. Zagotować i wystudzić. Połączyć z sokiem cytrynowym i orzechami, doprawić do smaku. Podawać na ciepło z groszkiem ptysiowym.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-12-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Dieta z owoców cytrusowych, wybór i opracowanie Marlena Krzyżostaniak, Wydawnictwo Astrum, Wrocław 2000 (przepis nadesłany przez przedstawiciela wydawnictwa)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa gryczana z orzechami włoskimi (wegańska)
Makaron z cukinią i orzechami włoskimi (lakto-wege)
Omlet z porami i orzechami włoskimi (ovo-wege)
Krokiety ziemniaczane z orzechami włoskimi (wegańska)
Naleśniki z brzoskwiniami i orzechami włoskimi (wegańska)
Banany z grilla z orzechami włoskimi (wegańska)
Sałatka z buraka z orzechami włoskimi (wegańska)
Zupa cytrynowa zabielana mlekiem (lakto-wege)
Zupa cytrynowa z płatkami ryżowymi (lakto-wege)
Sałatka selerowa z prażonymi orzechami włoskimi (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas