7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron po meksykańsku

Uwaga, żeby nie przesadzić z chilli, bo ogień w gębie!

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

makaron (najlepiej razowy)
fasola czerwona
papryka czerwona
cebula
kawałek papryczki chilli (może być w proszku)
koncentrat pomidorowy (lub uduszone pomidory)
czosnek
bazylia
ew. inne ziółka i przyprawy (np. majeranek, oregano, kminek czy co kto woli)
sól

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć na noc, a następnie ugotować do miękkości (ok. 45-50 min.). Makaron ugotować ze szczyptą gorczycy.

Paprykę, cebulę i chilli pokroić w kostkę i udusić z odrobiną wody (jeżeli ktoś lubi, to można dodać surowe).

Do makaronu dodać fasolę, zawartość patelni oraz koncentrat pomidorowy. Do tego posiekany czosnek i bazylię, posolić (wg gustu).
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: Jul 7, 2003
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Naleśniki po meksykańsku (bez ograniczeń)
Fasolka po meksykańsku (wegańska)
Ogórki po meksykańsku - krótko "marynowane" w zalewie chili (wegańska)
Makaron z owocami (wegańska+miód)
Makaron z rokpolem (lakto-wege)
Makaron ze szpinakiem (wegańska)
Makaron z cukinią (wegańska)
Brokuły z makaronem (wegańska)
Makaron z orzechami (wegańska)
Makaron czakaron (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas