
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:- 10 dag orzechów laskowych
- 5 dag migdałów - 10 dag śliwek suszonych - 10 dag suszonych moreli - 10 dag fig (połowa pierścienia) - 10 dag rodzynek - 2 kwaśne jabłka - 1,5 łyżki cynamonu - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - cukier waniliowy - 3/4 szklanki cukru - 4 żółtka - 2 szklanki mąki - 1 szklanka oleju - ubite białka z 4 jaj Przygotowanie:
Bakalie i jabłka kroimy na w miarę równej wielkości kostkę. Wrzucamy do dużej michy i mieszamy razem z cynamonem, proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wszystkie kolejne składniki z listy należy dodawać pojedynczo do masy dokładnie mieszając. Czyli: żółtka / mąka / olej / ubite białka.
Ciasto powinno być gęste i kleiste. Masę wykładamy do keksówki lub blachy do babeczek wyłożonej jednorazowymi papierkami. Ciasto pieczemy 50 min w temperaturze 170 st. C. Wskazówki i uwagi:Do ciasta można wybrać dowolne bakalie rezygnując z niektórych na liście składników. Ja jednak należę do wielbicieli wszelkiego rodzaju bakalii, dlatego daję ich jak najwięcej.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Jun 16, 2003
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłał(a):"Adam" ksiegol@gazeta.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kuleczki migdałowe-bakaliowe (wegańska)Kuleczki bakaliowe-amarantusowe (wegańska & RAW) Koktajl bananowo-bakaliowy (wegańska & RAW) Ciasto bananowo-bakaliowe (wegańska) Bakaliowe ciacha-bułeczki (wegańska) Bakaliowa pasta z ciecierzycy (wegańska) Pomidorowa impresja na temat kalafiora (kalafior w sosie pomidorowym) (wegańska) Orkiszowo-bakaliowy gorący kubek (wegańska) Kakaowo-bakaliowe ciacha z owsianki (lakto-wege) Bananowo-bakaliowe podżeranko na ciepło (wegańska+miód) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |