7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Szparagi po lombardzku (z sadzonym jajkiem)



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

2 kg szparagów
12 jajek
sól
pieprz
szczypiorek

Przygotowanie:

Obrać szparagi, zaczynając od główek. Związać w pęczek. Włożyć do gotującej, osolonej wody. Gotować ok. 15 minut. Wyjąć na suchą ściereczkę. Rozwiązać i osuszyć. Jak będą zupełnie suche (jeszcze ciepłe!), rozłożyć na półmisku.

Sadzone jajka położyć na szparagach, posolić, popieprzyć i posypać szczypiorkiem. Podawać natychmiast.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 5/2003
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kasza gryczana z jajkiem sadzonym (ovo-wege)
Sałatka z pieczonej papryki z jajkiem sadzonym (ovo-wege)
Naleśniki ze szparagami i beszamelem (bez ograniczeń)
Balsamiczne szparagi z marchewką (wegańska)
Szparagi z sezamem i imbirem (wegańska)
Makaron ze szparagami i oliwkami (wegańska)
Zimna zupa ze szparagów (wegańska)
Risotto ze szparagami i pieczarkami (wegańska)
Grillowane/ smażone szparagi (wegańska)
Szparagi zapiekane z pieprzem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas