7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chrzan z burakami

Mocno szczypiący. Mocno smakowity.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 10 osób

buraki – kilogram
chrzan tarty – około szklanki
śmietana – około szklanki
sól
cukier

Przygotowanie:

Przygotowanie chrzanu z burakami zaczynam od upieczenia całych buraków w piekarniku - trwa to niestety bardzo długo - średniej wielkości buraki pieką się około 2 godzin w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Ale... warto to zrobić - dzięki temu będą pachnieć świetnie!

Buraki są upieczone kiedy w każden taki burak widelec wchodzi, aczkolwiek z pewnym oporem - nie powinny być za bardzo miękkie. Obieram je wtedy i kroję na małe kawałki. Owe kawałki buraków mieszam z chrzanem, kilkoma łyżkami kwaśnej śmietany, odrobiną cukru i soli.

Tutaj nie podaję proporcji, są bowiem bardzo, ale to bardzo dowolne - ważne, by było to ostre chrzanem i aromatyczne burakami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: May 2, 2003
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kulki z buraków z chrzanem (do słoików) (wegańska)
Sałatka z buraków a'la Gellert - z chrzanem i sosem z ogórkiem kiszonym (ovo-wege)
Chrzan w śmietanie (lakto-wege)
Chrzan z żurawinami (wegańska)
Pomarańczowy chrzan (wegańska)
Łagodny chrzan z oliwkami (ovo-wege)
Ogórki małosolne z chrzanem (wegańska)
Kwas chlebowy z chrzanem (wegańska)
Carpaccio z buraków (wegańska)
Buraki gotowane (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas