
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 kg białego sera (najlepiej "Bacha")
15 dag masła w temp. pokojowej 4-5 jajek 2 szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego 2 budynie śmietankowe lub 4 łyżki mąki kartoflanej rodzynki bułka tarta do wysypania formy Przygotowanie:
Rodzynki wyparzyć i obsypać mąką, aby nie opadły na dno. Wszystkie składniki wymieszać i wlać do wysmarowanej i obsypanej bułką tartą tortownicy. Piec ok. 45-60 minut w 200°C.
Nadesłał(a) Renata,
dnia: Aug 7, 2000
Źródło/autor przepisu: z felietonu Pani Bożeny Dykiel zamieszczanego kiedyś w Urodzie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka z groszku konserwowego Bożeny Dykiel (bez ograniczeń)Zielona sałatka Bożeny Dykiel (z fasolki szparagowej) (wegańska) Sałatka kalafiorowa Bożeny Dykiel (z koperkowo-czosnkowym sosem majonezowym) (bez ograniczeń) Sałatka ryżowa Bożeny Dykiel (z papryką, oliwkami i migdałami) (wegańska) Sernik z rodzynkami i bezą kokosową (bez ograniczeń) Sernik z rodzynkami i skórką pomarańczową (bez ograniczeń) Sernik na zimno (lakto-wege) Wigilijny sernik (lakto-wege) Sernik z morelami (bez ograniczeń) Sernik z brzoskwiniami (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |