7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa pomidorowo-jarzynowa z soczewicą i pęczakiemOstro!
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osób3 średnie łodygi selera naciowego
3 średniej wielkości marchewki 1 średnia cebula posiekana 2 łyżki oliwy do smażenia 850 ml bulionu warzywnego puszka pomidorów łyżeczka przecieru pomidorowego 60 g pęczaku 60 g soczewicy (obojętnie jakiej) sól pieprz majeranek tymianek posiekana natka pietruszki do posypania kilka kropel sosu tabasco Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zupa jarzynowa z kalafiorem i zieloną soczewicą (wegańska)Zupa jarzynowa z zieloną soczewicą i rumianą cebulką (wegańska) Pęczak z soczewicą (wegańska) Zupa pomidorowo-fasolowa z pęczakiem, brokułami i szałwią (wegańska) Pęczak z soczewicą i pomidorami (wegańska) Zupa warzywno-pomidorowa z czerwoną soczewicą i makaronem (wegańska) Zupa jarzynowa (wegańska) Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege) Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege) Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
A zupa niczego sobie ;) Faktycznie 4 osoby to by się tym nie najadły... (no chyba, żeby było potem jeszcze drugie danie) ;) Moja wyszła bardziej płynna, niż na zdjęciu, dolewałam trochę wody. Użyłam zielonej soczewicy, przecier i pomidory dałam na końcu. A i jeszcze dodałam bazylię, super!
Luna7 Apr 29, 2013