7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa czosnkowa hiszpańska - ze smażonym czosnkiem, słodką i ostrą papryką
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:5-6 ząbków czosnku + czosnek do natarcia grzanek
oliwa z oliwek do smażenia slodka papryka w proszku ostra papryka w proszku (w sumie ok.1 płaskiej łyżeczki) bulion (mniej więcej 1,5 l) pieczywo na grzanki Przygotowanie:Obrany czosnek przysmażamy na oliwie do stanu zwanego zarumienieniem, po czym zrzucamy je na deskę i miażdżymy.
Na tą samą patelnię z resztą oliwy wrzucamy mieszankę łagodnej i ostrej papryki. Po kilkunastu sekundach zdejmujemy (drobiny papryki nie powinny się spalić, tzn. przybrać czarnej barwy) i wrzucamy do garnka z bulionem. Dorzucamy zmiażdżony czosnek. No i prawie gotowe, bo jeszcze grzanki. Najlepsze z włoskiego chlebka, ew. z ciabaty. Pokroić w plastry, posmarować obustronnie oliwą i na patelnię. Po przybraniu brązowo-złocistej barwy zdjąć i nasmarować świeżym czosnkiem. Do talerza wrzucić gotową grzankę i zalać zupą.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Hiszpańska zupa pomidorowa z grzankami czosnkowymi (lakto-wege)Pasta serowa ostro-słodka (z czosnkiem i kukurydzą) (lakto-wege) Kabaczkowe placki z czosnkiem i ostrą papryką (wegańska) Chutney (czatnej) z jabłek z imbirem, anyżem, słodką i ostrą papryką (wegańska) Pomidory w słoikach w całości, z ostrą papryką i czosnkiem (na zimę) (wegańska) Surówka z marchewki na ostro (czosnkowa) (wegańska & RAW) Zupa wietnamska ostra (wegańska) Marchewka ostro-kwaśno-słodko-słona (wegańska) Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege) Zupa czosnkowa 4 (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~blumchen Sep 20, 2006