7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zapiekanka ryżowa na słodko, z rodzynkami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

200 g mlecznego ryżu
1 litr mleka
120 g masła
cukier
100 g rodzynek
4 jajka
skórka cytryny
bułka tarta do wysypania formy

Przygotowanie:

Ryż ugotować w mleku. Do stygnącego ryżu dodać masło, cukier, rodzynki i żółtka oraz utartą skórkę cytryny. Po ostygnięciu dodać ubite na pianę białko.

Formę do pieczenia wysmarować masłem i posypać bułką tartą, wyłożyć otrzymaną masą. Piec ok. 45 minut przy średniej temperaturze. Wyjąć z naczynia i podawać z sokiem malinowym lub owocami.
Nadesłał(a) Renata, dnia: 2000-08-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: opakowanie mlecznego ryżu Kresto
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka ryżowa na słodko, z jabłkami i rodzynkami (lakto-wege)
Słodka zapiekanka ryżowa przekładana jabłkami i jogurtem (lakto-wege)
Kremik ryżowy - zapiekanka (bez ograniczeń)
Słodkie ryżowe (niekoniecznie) śniadanko (lakto-wege)
"Meksykańska" zapiekanka ryżowa z warzywami (wegańska)
Zapiekanka ryżowo–warzywna (z włoszczyzną) (bez ograniczeń)
Ryż z rodzynkami, ale nie na słodko (z kurkumą i warzywami) (wegańska)
Płatki ryżowe z wiórkami kokosowymi, rodzynkami i orzechami (wegańska)
Zapiekanka wykwintna (ryżowa z tofu, granulatem i serem) (lakto-wege)
Zapiekanka ryżowa z papryką, pomidorami i fetą (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas