7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kapusta młoda (wiosenna) z patelni

Marychna: "Autorowi lub też autorce dzięki serdeczne, bo kapustka jest mniamniuśna po prostu i na zimno i na ciepło."

Średnia ocena: [4.7 z 6 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kapusta młoda
czosnek wg uznania
olej do smażenia
sól
pieprz
koperek

Przygotowanie:

Czosnek posiekać i lekko podsmażyć na patelni. Do tego dodać poszatkowaną kapustę i smażyć krótko, ale tak, aby się lekko zeszkliła i przy okazji była chrupiąca. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Do tego jeszcze koperek.
Nadesłał(a) pat, dnia: Apr 6, 2003
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis podała Marychna
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:


pychotka! dodałam ok. 8 ząbków czosnku na połowę głowy kapusty, następnym razem dodam więcej :)
banka Jul 6, 2013

ile czosnku ?
~ag Sep 29, 2004

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zasmażana młoda kapusta (lakto-wege)
Młoda kapusta duszona z pomidorami (wegańska)
Młoda kapusta z koprem i cebulą (wegańska)
Młoda kapusta duszona z pieczarkami (wegańska)
Młoda kapusta na wzór łazanek (wegańska)
Łazanki z młodą kapustą w ziołach (wegańska)
"Kapustoszczaw" czyli młoda kapusta z nutką szczawiu (wegańska)
Młoda kapusta duszona z czosnkiem i kminkiem (wegańska)
Wiosenny kapuśniak z młodej kapusty (wegańska)
Wiosenna zupa z kapusty, marchewki i kalarepki z ziemniakami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas