7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kapusta pekińska z sosem sojowym i groszkiem

Świetna do ryżu i makaronów chińskich.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kapusta pekińska
groszek konserwowy
olej
asofetida (zamiennie może być smażona cebula)
sos sojowy
cukier - odrobina

Przygotowanie:

Kapustę obrać i poszatkować zostawiając twarde białe części do innej potrawy. Do woka wlać olej, podgrzać, dodać asofetidę, a potem kapustę pekińską, smażyć co jakiś czas mieszając.

W kubku wymieszać 2 łyżki sosu sojowego z odrobiną wody i cukru, wlać do kapusty. Mieszać, dodać groszek.

Wskazówki i uwagi:

Asofetida to przyprawa indyjska przypominajaca suszona cebulę i może być stosowana zamiennie z nią.
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2003-03-27 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Duszona kapusta pekińska skropiona sosem sojowym (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej, pomidorów i groszku (wegańska & RAW)
Surówka z kapusty pekińskiej w sosie śmietanowym (lakto-wege)
Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką, ogórkiem, groszkiem i kukurydzą (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty z cebulką i sosem sojowym (wegańska & RAW)
Sałatka warstwowa z kapustą pekińską (lakto-wege)
Sałatka z kapusty pekińskiej i ryżu (bez ograniczeń)
Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska)
Cukinia z porem i kapustą pekińską (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas