7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron z sosem pomidorowym z dodatkiem rukoli i peperoncino



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

makaron
świeże pomidory (lub z puszki)
oliwa do smażenia
papryczka peperoncino
rukola

Przygotowanie:

Gotujesz makaron. W tym czasie robisz sos - tak jak klasyczny pomidorowy ze świeżych pomidorów (ewentualnie z pomidorów z puszki), dodajesz jedną pokruszoną papryczkę i pod koniec gotowania dodajesz pokrojoną rukolę.

Wskazówki i uwagi:

Ten sos powinno się podawać z orecchiette (taki makaron z Apulii, kształtem przypominający ludzkie uszy) ale u nas nie do dostania niestety. Można więc w zastępstwie użyć muszelek albo kokardek.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-04-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłała Kasia L.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z sosem pomidorowym na maśle (lakto-wege)
Makaron z sosem warzywno-pomidorowym (wegańska)
Makaron gotowany w sosie pomidorowym (wegańska)
Makaron ze szparagami w sosie pomidorowym (wegańska)
Makaron z pomidorowo-bakłażanowym sosem (wegańska)
Makaron z sosem pomidorowym z kozim serem (lakto-wege)
Bazowy sos pomidorowy - do makaronu i innych (wegańska)
Makaron w sosie brokułowo-pomidorowo-serowym (lakto-wege)
Makaron razowy w bardzo pomidorowym sosie (wegańska)
Sos kabaczkowo-pomidorowy z makaronem żytnim (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas