
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Makaron biało-zielony (ze szpinakiem i fetą)
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:dowolny makaron (np. świderki)
ser feta szpinak (ja używam mrożonego) cebula czosnek sól pieprz mleko lub mąka olej do smażenia Przygotowanie:Makaron gotujemy.
Na odrobinie oleju smażymy cebulę i czosnek. Dodajemy szpinak i dusimy aż się rozmrozi. Dodajemy przyprawy i trochę mleka. Mleko można zastąpić mąką rozrobioną z wodą. Mieszając czekamy, aż nadmiar wody wyparuje. Szpinakiem polewamy makaron, posypujemy fetą. Wskazówki i uwagi:Aby szpinak nie był mdły, musimy go dobrze przyprawić.
Nadesłał(a) ~weronika,
dnia: Feb 11, 2003
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zielony koktajl z mango i szpinaku (wegańska & RAW)Krokiety ze szpinakiem i fetą (bez ograniczeń) Makaron ze szpinakiem (wegańska) Zielony farsz z brokuła i szpinaku (do naleśników) (wegańska) Sos zielony (śmietanowo-ziołowy) do makaronu (lakto-wege) Zielony makaron z sosem z sera gorgonzola (lakto-wege) Sałatka ze świeżego szpinaku z pomidorami i fetą (lakto-wege) Makaron ze szpinakiem i niebieskim serem (lakto-wege) Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami (wegańska) Makaron spaghetti ze szpinakiem i brokułami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |