7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos do spaghetti z białą fasolką

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

puszka białej fasolki (taka gotowana też może być)
2 ząbki czosnku
2 liście laurowe
2 pomidory - świeże lub odsączone (takie wyjęte z puszki)
olej z oliwek do smażenia

Przygotowanie:

Posiekany czosnek wrzucamy na zimny olej, podgrzewamy żeby się tylko delikatnie ozłocił. Potem wrzucamy pokrojone pomidory i przez chwilę dusimy.

Dodajemy odsączoną i wypłukaną fasolkę. Do tego sól i trochę wody - tyle, żeby przykryło fasolkę. Dusimy na wolnym ogniu przez jakieś 10 min.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia; przepis otrzymany od koleżanki podała Katarzyna Mikołajczyk
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Zastąpiłam białą fasolę czerwoną i wyszło mi bardziej danie niż sos, ale i tak było pycha.
Koralik 2013-03-22 17:36:25.619

zapomniałam dodać liść laurowy, dodałam za to po szczypcie bazylii i oregana. i na koniec lekko zagęściłam łyżką zmielonych w młynku płatków owsianych:) polecam :)
autor anonimowy 2006-09-02 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Spaghetti w białym sosie z warzywami (wegańska)
Fasolka po studencku (biała fasolka w sosie pomidorowym) (wegańska)
Sos a'la boloński / spaghetti bolognese z "wkładką" z fasoli i orzechów (wegańska)
Fasolka biała w sosie pomidorowym (z tofu wędzonym lub bez) (wegańska)
Sos do spaghetti (z papryką) (wegańska)
Pomidorowy sos do spaghetti (wegańska)
Kotleciki z quinoa i białej fasoli (bez ograniczeń)
Szybkie kotlety z białej fasolki (wegańska)
Biała fasola w duecie z kukurydzą (wegańska)
"Tofu" domowe z białej fasoli (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas