
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 kg brzoskwiń
200 g cebuli 100 g rodzynek 200 ml octu winnego 1 opakowanie (na 1 kg owoców) cukru żelującego, np.: 3:1 Dr. Oetkera 1 łyżeczka soli czosnkowej 1 łyżeczka gorczycy 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka curry Przygotowanie:Brzoskwinie umyć, usunąć pestki, obrać ze skórki, pokroić w małe cząstki, przełożyć do garnka. Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę, umyte i odsączone rodzynki oraz pozostałe składniki. Mieszając doprowadzić chutney do wrzenia i gotować ok. 10 minut.
Gorący natychmiast przełożyć do wyparzonych słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoki ułożyć do góry dnem na min. 5 min. żeby się zassały.
Nadesłał(a) pat,
dnia: Dec 5, 2002
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis nadesłała Ula Dobies
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
"cukier żelujący"? czy to na pewno wegetariańskie?
~anonim Jul 22, 2009 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Lody brzoskwiniowe / ananasowe (wegańska & RAW)Napoj brzoskwiniowo-jagodowy (wegańska & RAW) Chutney z pomidorów (wegańska) Chutney z gruszek (wegańska) Kulkowy chutney z dyni (wegańska) Chutney jabłkowy z rodzynkami (wegańska) Chutney imbirowy do słoików (wegańska) Chutney gruszkowy (do słoików) (wegańska) Rogalik francuski z nadzieniem brzoskwiniowym (lakto-wege) Sernik brzoskwiniowy, prawie bez cukru (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~pat Jul 22, 2009