
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Soczewica z pieczarkami i sosem pomidorowym
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:zielona soczewica
bazylia suszona cebula pieczarki pomidory świeże lub z puszki olej do smażenia sól zioła i przyprawy (np. chili, pieprz kajeński, pieprz syczuański, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, oregano, lubczyk i szczypta kuminu) Przygotowanie:
Zieloną soczewicę namoczyć przez noc i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem bazylii suszonej (gotuję z reguły ok. 10-15 min, żeby soczewica była twardawa, ale zależy to od preferencji).
Cebulkę pociachaną w kosteczkę podsmażyć na oliwie, dorzucić do tego pieczarki pokrojone w plasterki i dusić. Następnie dodać pomidory, chwilkę poddusić, dorzucić soczewicę i znów dusić. Dodać całą masę ziół i przypraw.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() smokdare Jan 31, 2013 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Soczewica w sosie pomidorowym (wegańska)Sos pomidorowy z koncentratu, z pieczarkami (wegańska) Sos pomidorowy z pieczarkami i oliwkami (wegańska) Sos pomidorowy z pieczarkami i ziołami (wegańska) Ryż z soczewicą i pieczarkami w sosie śmietanowym (lakto-wege) Sos warzywno pomidorowy z bakłażanem i soczewicą (wegańska) Smażone kuleczki ryżowe i sos pomidorowy z soczewicą (wegańska) Kalafior z pieczarkami zapiekany pod sosem pomidorowym (lakto-wege) Kalarepa nadziewana pieczarkami, w sosie śmietanowo-pomidorowym (bez ograniczeń) Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~ewa Feb 5, 2014