7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Krokiety z kapustą kwaszoną i pieczarkamiKrokiety smakują wyśmienicie z barszczem czerwonym i mogą być zamiennikiem pierogów na Wielkanocny stół gdyż wymagają mniej pracy i są równie smaczne. Mi najbardziej smakują jeśli są troszkę ostrzej doprawione.
Średnia ocena:
[3.5
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [7]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 10 osóbciasto naleśnikowe:
600 g mąki mleko (roślinne lub zwykłe) lub woda sól 1-2 łyżki oleju + do smażenia farsz: 0,8-1 kg pieczarek (mogą być inne grzyby) 4 duże cebule 0,8 kg bardzo mocno odciśniętej kwaszonej kapusty sos sojowy jarzynka papryka słodka papryka ostra sól + ew. bułka tarta do obtoczenia krokietów Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Surówka z kapusty kwaszonej (wegańska+miód)Krokiety z kapustą i grzybami (ovo-wege) Krokiety z tofu i kapusty kiszonej (wegańska) Paluszki (krokiety) z Silden, z pieczarek i kaszy kukurydzianej (wegańska) Krokiety orientalne (z farszem na bazie kapusty i marchewki) (bez ograniczeń) Farsz ze słodkiej kapusty do naleśników czyli krokietów (wegańska) Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami (wegańska) Pieczone pierogi z kapustą i pieczarkami (bez ograniczeń) Młoda kapusta duszona z pieczarkami (wegańska) Kapusta biała z pieczarkami na maśle (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Asssia May 19, 2010