
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:6 kg buraków
2 kg papryki 7 dużych cebul (ok. 1 kg) zalewa: 1,5 szklanki octu 1,5 szklanki cukru 1 szklanka wody 2 płaskie łyżki soli Przygotowanie:Buraki ugotować, zetrzeć na grubej tarce. Paprykę i cebulę przekręcić przez maszynkę.
Zalewę zagotować, wrzucić do tego zmieloną paprykę i cebulę. Gotować 10 min. Potem do tego wrzucić buraki i gotować 5 min. Nakładać do słoiczków, pasteryzować.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: Aug 17, 2002
Źródło/autor przepisu: Barbara Olszewska z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
czy moge prosic o przykladowe dania z ktorymi mozna podawac przetwory?
dziekuje ~Tolka Jul 19, 2013 ![]() PS: Maszynki do mielenia też nie mam, więc paprykę pokroiłam w drobną kostkę, a cebulę posiekałam cieniutko. patrycccja Oct 18, 2010 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczone buraki z papryką i cebulą - do słoików (wegańska)Papryka konserwowa (na zimę) (wegańska) Sałatka z ogórków z cebulą i zieleniną (na zimę) (wegańska) Sałatka z gotowanych buraków, papryki i cebuli (do słoików) (wegańska) Grzyby duszone w pomidorowej marchewce z cebulą (na zimę lub na bieżąco) (wegańska) Różowa sałatka z buraków z jajkiem, fasolką i papryką (bez ograniczeń) Soczewica duszona z cebulą i papryką (wegańska) Pomidory w słoikach w całości, z ostrą papryką i czosnkiem (na zimę) (wegańska) Quinoa z czarną fasolą, cukinią, papryką i cebulą (wegańska) Pasztet z pestek dyni z cebulą i papryką (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~lodziarz Sep 21, 2014