
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:szklanka ryżu
dwa średniej wielkości pomidory (obrane, wydrelowane i drobno posiekane) duża cebula cienko pokrojona 3 łyżki oleju sól dwie szklanki gotujacej wody. Przygotowanie:
W rondelku rozgrzać olej, podsmażyć na nim cebulę, ale nie rumienić. Dodać ryż, przez dwie, trzy minuty mieszać, aż wszystkie ziarnka będą natłuszczone. Wlać wodę, wrzucić pomidory, sól - mieszając doprowadzić do wrzenia. Przykryć i na małym ogniu gotować, aż ryż wchłonie cały płyn. Smacznego :-)
Nadesłał(a) pat,
dnia: Aug 18, 2002
Źródło/autor przepisu: Frodo (leszko@inetia.pl) z ircx.pl.polskavege
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Dodajemy ugotowany ryż czy na surowo?
~ciekawski Sep 15, 2012
Bardzo dobre - dodalam jeszcze pietruszke i bazylie:))
~inezz Aug 20, 2006 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bakłażan z ryżem i pomidorem (wegańska)Nadziewane pomidory z ryżem i bazylią (wegańska) Ryż z czerwoną fasolą w pomidorach (wegańska) Ryż z selerem naciowym, pieczarkami i pomidorem (wegańska) Brązowy ryż z pomidorami, oliwkami i czosnkiem (wegańska) Babciny ryż duszony ze szpinakiem, pomidorami i papryką (wegańska) Ryż zapiekany z marchewką, fasolką szparagową, pomidorami i parmezanem (lakto-wege) Papryka faszerowana ryżem z marchewką i groszkiem, pieczona w pomidorach (lakto-wege) Sałatka z soczewicy i ryżu z pomidorami, ogórkami i sosem cytrynowo-czosnkowym (wegańska) Gazpacho z Malagi - na bulionie, z ogórkiem, pomidorem i ryżem (wg przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
majczi Sep 15, 2012