7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

2 szkl. ugotowanej soi
2 cebule
2 marchewki
2 pietruszki
1/2 selera
1 por
20 dag pieczarek
5 łyżek startego zółtego sera
3 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego
3 łyżki pasty pomidorowej
1/2 szkl. kwaśnej śmietany
1 łyżka masła
sól i pieprz
natka pietruszki

Przygotowanie:

Warzywa ugotowane w całości pokroić w talarki. Cebule udusić na części oleju, wymieszać z warzywami i soją. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć warzywa z soją, skropić olejem, oprószyć solą i pieprzem, zalać śmietaną, wymieszaną z pastą pomidorową.

Zapiekać ok. 45 min., a przed podaniem posypać zieloną pietruszką.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z pieczywem, ziemniakami, ryżem i surówkami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Legumina z soi (bez ograniczeń)
Zupa z soi (wegańska)
Pasztet z soi i szpinaku (ovo-wege)
Pasztet z soczewicy i soi (bez ograniczeń)
Puree z soi z cebuką (wegańska)
Makaron o smaku soi (wegańska)
Pasta z soi i włoszczyzny (do chleba) (wegańska)
Kotlety z soi z suszonymi grzybami (ovo-wege)
Kotlety z soi i gotowanych jajek (ovo-wege)
Kotleciki mielone z grochu i soi (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas