7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pory zapiekane w białym sosie



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

12 porów (białe części)
2 łyżki mąki
2 łyżki oleju
2 szkl. mleka
sól
cukier
pieprz
sok z cytryny
3 łyżki tartego żółtego sera
olej/masło do formy
natka do posypania

Przygotowanie:

Przygotowane pory naciąć wzdłuż na 4 części. Starannie wypłukać, włożyć do niewielkiej ilości wrzącej, osolonej i ocukrzonej wody, ugotować.

Mąkę lekko zrumienić na patelni bez tłuszczu, dodać olej, rozprowadzić mlekiem, zagotować, przyprawić do smaku. Pory osączyć, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, zalać sosem, posypać tartym serem, zapiec.

Przed podaniem posypać natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-07-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Biały sos na pizzę (do zapiekania) (wegańska)
Młode pory zapiekane z rokpolem (lakto-wege)
Pory w sosie balsamicznym na zimno (wegańska)
Gotowane pory z sosem winegret (wegańska)
Gotowane pory z sosem winegret z gorczycą (wegańska)
Plastry ziemniaków zapiekane w sezamie z dipem białym (lakto-wege)
Kabaczki zapiekane w sosie (bez ograniczeń)
Sos do spaghetti z białą fasolką (wegańska)
Spaghetti w białym sosie z warzywami (wegańska)
Brokuły zapiekane pod sosem serowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas