
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:6 łyżek stołowych sezamu
ew. banany, rodzynki itp. Przygotowanie:
Namoczyć sezam przez parę godzin. Zmiksować z małą ilością zimnej wody, przecedzić, rozcieńczyć do 1 litra (chyba, a najlepiej do żądanej konsystencji).
Można zmiksować z bananem, rodzynkami itp.
Nadesłał(a) pat,
dnia: May 26, 2002
Źródło/autor przepisu: Daruma z grupy dyskusyjnej ircx.pl.polskavege
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Wyszło gorzkie bo tłuszcz zaczął jełczeć w skaryfikowanych nasionach(bez osłonek)
Symeon Arizal Mar 7, 2010
Zrobiłam ale gorzkie wyszło. Jak pozbyć się tego gorzkiego smaku?
~Alex Oct 5, 2009 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Mleko nasionkowe (sezamowo-słonecznikowe) (wegańska)Sos sezamowy "Tahini" (wegańska) Galaretki jabłkowo-sezamowe (wegańska) Mleko sojowe (wegańska) Mleko kokosowe (wegańska) Mleko słonecznikowe (wegańska) Mleko karmelowe (napój) (lakto-wege) Napój / mleko bananowe (wegańska) Mleko owsiane naturalne (wegańska) Mleko sojowe i tofu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Symeon Arizal Mar 7, 2010