7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa jarzynowa wiosenna z kluskami lanymi



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

młoda marchew 20 dag
pietruszka (korzeń) 5 dag
pory 20 dag
szpinak 10 dag
seler 10 dag

masło 1 łyżka
śmietana 2/3 szklanki
mąka do zagęszczenia zupy
przyprawa do zup
sól
koper 1/2 pęczka (do posypania)

ciasto lane:
mąka 15 dag
jaja 2 szt.
sól

Przygotowanie:

Warzywa dokładnie oczyścić, pokroić w krążki. Pory obrać, pokroić w krążki i udusić z masłem, dodać pozostałe warzywa. Gdy zmiękną, zalać wodą, zagotować. Doprawić do smaku, podprawić śmietaną i mąką, zagotować. Podawać z lanym ciastem, posypane koperkiem.
Nadesłał(a) Gosia Swiderek, dnia: 2000-06-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie Psubraty nr.7
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa jarzynowa wiosenna - ze szczawiem, sałatą i natką (wegańska)
Mleczna, migdałowa zupa z dyni z lanymi kluseczkami (bez ograniczeń)
Zupa jarzynowa (wegańska)
Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska)
Zupa jarzynowa z zielonych ogórków (wegańska)
Zupa-krem jarzynowo-kalafiorowa (wegańska)
Zupa-krem jarzynowa z ryżem (wegańska)
Zupa wiosenna z makaronem szpinakowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas