7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 szklanki orzechów włoskich lub migdałów
3-4 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki soli 2-3 łyżki octu winnego 200 g (objętościowo) tartej suchej bułki 5 łyżek oliwy około 100 g wody Przygotowanie:W blenderze rozdrobnić 1/2 szklanki orzechów włoskich lub migdałów. Dodać 3-4 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki soli, 2-3 łyżki octu winnego i 200 g tartej suchej bułki, 5 łyżek oliwy i około 100 g wody (z umiarem regulować gęstość sosu). Blendować do momentu, kiedy sos będzie gładki.
Nadesłał(a) pat,
dnia: May 25, 2002
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Slav
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Malezyjski sos z orzechów (wegańska)Ravioli z sosem z orzechów włoskich (lakto-wege) Pieczony bakłażan z sosem z migdałów i porzeczkami (wegańska) Sos włoski (czosnkowy) (wegańska) Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń) Sos czosnkowy (z nerkowców) (wegańska) Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska) Wegański sos czosnkowy (wegańska) Sos jabłkowo czosnkowy (wegańska) Sos a'la boloński / spaghetti bolognese z "wkładką" z fasoli i orzechów (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |