7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos czosnkowy z orzechów lub migdałów

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki orzechów włoskich lub migdałów
3-4 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki soli
2-3 łyżki octu winnego
200 g (objętościowo) tartej suchej bułki
5 łyżek oliwy
około 100 g wody

Przygotowanie:

W blenderze rozdrobnić 1/2 szklanki orzechów włoskich lub migdałów. Dodać 3-4 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki soli, 2-3 łyżki octu winnego i 200 g tartej suchej bułki, 5 łyżek oliwy i około 100 g wody (z umiarem regulować gęstość sosu). Blendować do momentu, kiedy sos będzie gładki.
Nadesłał(a) pat, dnia: May 25, 2002
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Slav
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Malezyjski sos z orzechów (wegańska)
Ravioli z sosem z orzechów włoskich (lakto-wege)
Pieczony bakłażan z sosem z migdałów i porzeczkami (wegańska)
Sos włoski (czosnkowy) (wegańska)
Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń)
Sos czosnkowy (z nerkowców) (wegańska)
Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska)
Wegański sos czosnkowy (wegańska)
Sos jabłkowo czosnkowy (wegańska)
Sos a'la boloński / spaghetti bolognese z "wkładką" z fasoli i orzechów (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas