7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Buraki duszone w mleku, z zasmażką i skórką cytryny
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 6 osób1 kg buraków
1 szkl. mleka (zwykłego lub roślinnego) 2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego 1 łyżka mąki tarta skórka z cytryny sól cukier sok z cytryny Przygotowanie:Buraki upiec lub ugotować w skórkach, obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać mleko, zagotować.
Mąkę zrumienić na patelni bez tłuszczu, dodać olej, wymieszać. Zasmażkę połączyć z burakami. Dodać sól, cukier, skórkę i sok z cytryny. Ponownie krótko zagotować. Wskazówki i uwagi:Upieczone lub ugotowane buraki można też pokrajać w drobną kostkę, podprawić olejem, skórką i sokiem z cytryny. Podawać na gorąco.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Apr 3, 2002
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
pyszne!! najlepsze danie z burakow jakie jadlam!
~Silverka Nov 16, 2007 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Selery duszone w mleku, aromatyzowane cytryną (wegańska)Buraki duszone z jabłkami (wegańska) Smażone ziemniaki w indyjskim stylu - z aromatycznymi przyprawami i skórką cytryny (wegańska) Krem z buraków z mlekiem kokosowym (wegańska) Buraki duszone z kminkiem w śmietanie (lakto-wege) Kapusta pekińska duszona z jabłkiem i zasmażką (wegańska) Serca karczochów gotowane (duszone) z plastrami cytryny (wegańska) Wykwintna kapusta duszona na mleku (wegańska) Buraki aromatyczne, duszone z czosnkiem, koperkiem i gozdzikami (lakto-wege) I zasmażka! (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
mezynka Oct 17, 2009